Претрага
Close this search box.

Politika privatnosti

Opšte odredbe

Web stranica prevozvukovic.com (u daljem tekstu: web stranica) poštuje privatnost svih posetilaca i posvećena je njenoj zaštiti. Molim vas da pročitate ovu Politiku privatnosti, jer je njen osnovni cilj da sve posetioce obavesti koje lične podatke web stranica može prikupljati i kako se oni dalje mogu koristiti. Davanjem svojih ličnih podataka i prihvatanjem Politike privatnosti potvrđujete da ste saglasni da se Vaši podaci koriste na način opisan u ovom dokumentu.

Ovo je dokument koji garantuje zaštitu Vaših podataka. Web stranici možete pristupiti potpuno besplatno i niste u obavezi da ostavljate svoje podatke ili da otkrivate svoj identitet. Međutim, ukoliko odlučite da ostavite komentar, da se prijavite za newsletter ili da nam pošaljete upit putem kontakt forme, potrebno je ostaviti neke podatke, jer ćemo samo na taj način biti u mogućnosti da Vam na poruku odgovorimo u najkraćem mogućem roku. Dakle, ostavljate samo informacije koje su preko potrebne za ispunjenje Vašeg zahteva.

Politika privatnosti se povremeno može menjati, zbog toga vam savetujem da je povremeno pročitate.

Politika privatnosti ima za cilj da vam objasni koje podatke možemo prikupljati, na koji način i kako ih možemo koristiti, kako možete upravljati njima itd.

Ko je turistička agecija Vuković?

Turistička agencija Vuković je počela sa radom 2007.godine. Tokom 15 godina poslovanja, može da se pohvali velikim brojem uspješno organizovanih putovanja. Za kratko vrijeme postala je jedna od vodećih agencija na regiji na kojoj posluje. Naša Web stranica je prevozvukovic.com.

Komentari, newsletter i kontakt forma

Podatke ne morate ostavljati ukoliko to ne želite.

Međutim, da biste se prijavili na newsletter potrebno je ostaviti e-mail adresu kako bi znali na koji mail da prosledimo bilten ili obaveštenje. Podatke čuvamo u svojoj bazi i ne prosleđujemo ih trećim licima. Podaci ostaju u bazi sve dok se ne odjavite sa mailing liste, a to možete učiniti u svakom trenutku.

Ukoliko želite da nas kontaktirate, potrebno je da ostavite neke od podataka (ime, e-mail adresu…) kako bi znali sa kime razgovaramo i na koji mail da pošaljemo odgovor. Isto važi i ukoliko želite da se raspitate za određeno putovanje: ostavljate samo podatke koji su neophodne za ispunjenje Vašeg zahteva, odnosno podatke koji su neophodni da proverimo raspoloživost kapaciteta za putovanje za koje ste prosledili upit.

Lične informacije i treće strane kao pružaoci usluga

Kada pristupite našoj web stranici, tada se mogu prikupiti određeni podaci kao što su vaša IP adresa, vrsta pregledača, vrsta operativnog sistema, lokacija, stranice koje ste pregledali i vreme (odnosno datum) kada ste pristupili našoj web stranici. Navedene informacije se mogu odnositi i za treće strane (poput: Google Analytics-a, Mail Chimp-a). Sve te informacije se koriste za statističke analize ili slanje newslettera.

Kolačići

Web stranica koristi samo kolačiće koji su neophodni za njeno funkcionisanje. Iako su sasvim sigurni, u svakom trenutku ih možete isključiti u podešavanjima vašeg pregledača. Bez njih neke delove web stranice ne možete doživeti na pravi način.

Kolačići su tekstualne datoteke smeštene na disku određeno vreme i pomažu web stranici da svim korisnicima pružaju bolje korisničko iskustvo, kao i da identifikuju karakteristike i interese posetilaca. Pristupom web stranici se slažete da se politika kolačića primenjuje svaki put kada joj pristupite.

Sadržaj

Na web stranici se nalazi i veliki broj tekstova koji posetiocima pružaju informacije o turističkim destinacijama. Članci na ovoj web stranici mogu da sadrže i ugnežđeni sadržaj (video, mape, slike…).

U člancima se mogu naći i linkovi web stranica koje imaju veze sa temom koju obrađujem u tom tekstu. Koristimo proverene sajtove (domaće i strane) kako bi Vam omogućili što više informacija na jednom mestu. Međutim, imajte na umu da ne snosimo odgovornost za njihovu politiku i politiku kolačića, kao ni sadržaj koji se u međuvremenu može promeniti.

Sve informacije na našoj web stranici su informativnog karaktera. Iako se trudimo da sve informacije redovno ažuriramo, može doći povremeno do odstupanja cena, termina putovanja itd. Sve tačne informacije možete dobiti u našim poslovnicama.

Koliko dugo čuvamo podatke?

Ukoliko ostavite komentar, on se u bazi čuva neograničeno. Komentar ne sme da sadrži govor mržnje, ne sme sadržati psovke, niti vređati druge posetioce web stranice, kao ni njegovog autora. Pre nego što komentar postane vidljiv svim posetiocima web stranice, mora proći proveru.

Za posetioce koji se prijave na newsletter, podatke čuvamo sve dok se ne odjave sa mailing liste. U svakom trenutku se možete odjaviti i prestati da dobijate besplatne biltene i obaveštenja.

Ukoliko nas kontaktirate ili prosledite upit za određeni aranžman, podatke čuvamo neograničeno.

Sve podatke može videti samo administrator web stranice.

Podaci se ne prosleđuju trećim licima. 

Svi podaci se čuvaju u skadu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka Bosne i Hercegovine. Ovde možete pročitati više o pomenutom zakonu.

Copyright (autorska prava)

U promotivne svrhe su korišćenje i fotografije preuzete sa www.pixabay.com , www.unsplash.com, www.pexels.com (sve tri web stranice imaju licencu za besplatno korišćenje u komercijalne svrhe), kao i sa web stranice www.freepik.com i www.envato.com (uz plaćenu premium licencu).

Objavljeni sadržaj i fotografije se ne mogu koristiti, kopirati i objavljivati na drugim web stranicama bez pismenog odobrenja.

Neovlašćenim korišćenjem tekstova i fotografija kršite Zakon o autorskim i srodnim pravima Bosne i Hercegovine. Ovde možete pročitati više o pomenutom zakonu.

U Banjaluci, 15. februar 2023.

Turistička agencija Vuković