Претрага
Close this search box.

Advent u Pragu

319.00KM

Advent u Pragu

319.00KM

Plan puta

Polazak  (četvrtak)

  • Iz Prijedora (ispred hotela Prijedor) u 20.00h
  • Iz Banja Luke (stara autobuska stanica) u 21.00h
  • Iz Gradiške (sa Nestro petrol pumpe) u 21.30h

Noćna vožnja preko teritorije Hrvatske, Slovenije, Austrije prema Republici Češkoj.

1. dan ( petak )

Uz redovne granične formalnosti i sa usputnim zadržavanjima radi odmora i osvježenja, u prijepodnevnim satima dolazak u Prag. Sastanak sa vodičem i odlazak u detaljno razgledanje grada (u trajanju cca 4 sata) sa licenciranim turističkim vodičem: Dvorac Hradčani, Katedrala Sv. Vida, Predsjednička palata, crkva Sv. Đorđa, Vladštajnsi park, najuža ulica u Pragu, Karlov most, Jevrejska četvrt, astrološki sat, Tinska crkva, crkva Svetog Nikole, spomenik Janu Husu, Staromestske namesti, Praška brana, Vaclavske namesti, spomenik Svetom Vaclavu.

Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. U zavisnosti od zahtjeva ili želje putnika postoji mogućnost zajedničkog odlaska na najveći trg u Pragu – Vaclavski Trg, kao i na Staromesni Trg. Smještaj putnika u hotel CITY CENTAL DE LUX*** . Naveče slobodno vrijeme preporučujemo odlazak do grada i druženje u nekoj od bezbroj pivnica, noćnih klubova ili diskoteka u samom centru grada ili posjetu božićnom marketu. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan ( subota )

Doručak. Nakon doručka predlažemo fakultativni cjelodnevni izlet u Drezden, posjeta božićnom marketu. Drezden je grad u Njemačkoj saveznoj državi Saksonija. Smješten je u dolini rijeke Elbe, dvadesetak kilometara od granice sa Češkom. Zbog svog izuzetnog kulturno-istorijskog značaja poznat je pod imenom „Firenca na Elbi“. Čuven po svojim građevinama iz doba baroka i umjetničkim zbirkama. U Drezdenu živi oko 512.000 stanovnika, a 1,25 milion u širem gradskom području. Tokom posljednjih šezdesetak godina u gradsko područje je uključen veliki broj prigradskih naselja, tako da je Drezden četvrta po veličini urbana regija u Njemačkoj, poslije Berlina, Hamburga i Kelna. Drezden pripada široj populacionoj regiji koja se naziva Saksonski trougao. U večernjim satima predlažemo fakultativnu vožnju luksuznim brodom po Vltavi u trajanju od cca 2 sata sa večerom. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan ( nedjelja )

Doručak. Napuštanje hotela i vožnja prema Austriji. Usputna posjeta i obilazak glavnog grada Austrije – Beča, u pratnji licenciranog turističkog vodiča. Obilazak zgrade državne Opere, zgrade Parlamenta, Trga Marije Terezije, zgrade Burgteatra, zgrade dvorca Hofburg… Nastavak putovanja – vožnja preko teritorije Republike Slovenije i Hrvatske. Planirano vrijeme dolaska u ponoćnim satima.

Uključeno

✓ Prevoz visokoturističkim autobusom
✓ 2 noćenja sa doručkom u hotelu CITY CENTRAL DE LUX***
✓ Stručnog vodiča tokom svih obilazaka
✓ Obilaske prema programu (Praga i Beča)
✓ Organizaciju putovanja

Nije uključeno

✕ Obavezno putno zdravstveno osiguranje – 10 KM
✕ Krstarenje Vltavom sa večerom 35 €
✕ Izlet u Drezden 25 €
✕ Doplata za sobu 1/1 – 150,00 KM
✕ Boravišna taksa i osiguranje 2 €/noć, plaća se na recepciji

 

Napomene

  • Za ovo putovanje važe opšti uslovi putovanja turističke agencije Vuković.
  • Za ovo putovanje obavezan je biometrijski pasoš
  • Validnost pasoša mora biti duža od 3 mjeseca od planiranog povratka
  • Raspored sjedenja vrši agencija naspram prijava, uzimajući u obzir prioritetne osobe (trudnice, porodice sa malom djecom…)
05.12/08.12.2024. & 12.12/15.12.2024.
Polasci iz Banja Luke, Prijedora Gradiške.

Preuzmi ovdje primjer uplatnice.

Sigurni smo da će vam se svidjeti i:

Izdvajamo iz ponude:

Turistička agencija Vuković